Aina Ciceniene

Etusivu
lue
kirjoita
Annikin Facebook-yhteisö

historia

Annikin Runofestivaali
Annikinkadun taidekioski
Annikin kulttuurikesät
Kulttuuritapahtumien kuvat
Kulttuuritapahtumat mediassa
Galleria
Näin löydät Annikille!

toiminta
jäseneksi
yhteystiedot

Annikilla nyt

Annikin tilanne nyt! Lue viimeisimmät kuulumiset!

Katso Annikin kultturikesän kuvat vuosilta 2002-2008!

"My People" - öljyvärimaalauksia
galleria Mahdollisuuksien Tilassa 13.5-26.5.03.


Liettualainen taiteilija Aina Ciceniene tuo Tampereelle, Annikinkadun puukorttelin Galleria Mahdollisuuksien Tilaan öljyvärimaalauksistaan koostuvan näyttelyn. Hänen maalauksensa ovat muotokuvia ihmisistä. Siitä kertoo jo näyttelyn nimi, My People. Näyttely on avoinna ma – pe klo 16.00-19.00 ja la – su klo 12.00-19.00.

Aina Ciceniene sai kutsun pitämään näyttelyn ”Ratas” –projektin myötä, joka järjestää kulttuurivaihtoa Suomen ja Liettuan välillä. Hän sai liettualaiselta Nordic Council of Foundationilta apurahan näyttelyä varten. Ratas on aikaisemmin järjestänyt Tampereella kaksi liettualaista näyttelyä Kahvila Valossa sekä neljä suomalaista näyttelyä Vaihtoehtoisen Taiteen Keskuksessa Vilnassa.

Aina kertoo itse aiheestaan: "Kukin persoona on kuin oma erikoislaatuinen maansa historioineen, kulttuureineen ja maisemineen. Kunkin ihmisen elämä on itsenäinen, täydellinen luonnon luomus. Tykkään katsoa ihmisiä, kuunnella heidän tarinoitaan, seurata kuinka he puhuvat, hymyilevät, liikkuvat, nauravat tai itkevät. Joskus näen kuinka kauniita he ovat, joskus kuinka rumia, viisaita, typeriä, vakavia tai hauskoja. Useinhan me etsimme uusia kokemuksia tai saavutuksia meille muka tärkeistä kohteista, kuten tietokoneista, kaupoista, autoista, rahasta tai pommeista. Ihmisen silmät kertovat enemmän kuin tuhat televisiota. Yksi elämä on kalliimpi kuin miljoona teknistä keksintöä. Katsotaan toisiamme, kuunnellaan, puhutaan, kosketellaan ja välitetään."Aina Ciceniene "Eve", öljyväri 2002