In English - Annikki Poetry Festival

Esiintyjät 2016

Vuoden 2016 Annikin Runofestivaaleilla hypittiin taiteellisten raja-aitojen ylitse, kun teemana oli Runoilija vieraissa. Tapahtuma kokosi yhteen esiintyjiä, joiden työssä runous yhdistyi tanssiin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja performanssiin. Monet esityksistä olivat ainutkertaisia, ja ne tehtiin Annikin Runofestivaalia varten. Tarjolla oli myös runsaasti lastenohjelmaa.

Gregory Pardlo

Gregory Pardlo

Gregory Pardlo voitti vuoden 2015 runouden Pulitzer-palkinnon. Hän yhdistelee runoissaan niin viihteen kuin korkeakulttuurinkin elementtejä. Pardlo esiintyy yhdessä jazz-yhtye Hot Herosin kanssa. Lue lisää!

Yumi Fuzuki

Yumi Fuzuki

Yumi Fuzuki on nuoresta iästään huolimatta yksi Japanin tärkeimmistä nykyrunoilijoista. Fuzukin ensimmäinen suomennos julkaistaan festivaaleilla. Hän esiintyy taiteilija Hikaru Chon kanssa. Lue lisää!

Hikaru Cho

Hikaru Cho

Hikaru Cho on kansainvälisesti tunnettu japanilainen kuvataiteilija. Hänet tunnetaan erityisesti huikeista vartalomaalauksistaan. Hän esiintyy yhdessä runoilija Yumi Fuzukin kanssa. Lue lisää!

Martin Glaz Serup

Martin Glaz Serup

Martin Glaz Serup on yksi Tanskan arvostetuimmista runoilijoista. Hänen suomennettua Kenttä-runokokoelmaansa pidetään yhtenä tanskalaisen nykyrunouden merkkiteoksista. Lue lisää!

Tulinius, Huotarinen & Tuittila

Kári Tulinius, Vilja Tuulia Huotarinen & Satu Tuittila

Tanssi kolmella kielellä -tanssi- ja runoesitys perustuu suomen, islannin ja tanssin kielen rytmiin. Sen ovat tehneet yhdessä runoilijat Vilja-Tuulia Huotarinen, Kári Tulinius ja tanssija Satu Tuittila. Lue lisää!

Claes Andersson

Claes Andersson

Claes Andersson on runoilija, kirjailija ja jazzmuusikko. Hän on yksi merkittävimmistä suomenruotsalaisista nykyrunoilijoista. Hän esiintyy sekä runoilijana että pianistina. Lue lisää!

Paperi T

Paperi T

Rap-artisti Paperi T:n ensimmäinen soololevy Malarian pelko nosti hänet suursuosioon. Taiteita laajasti tuntevan ja räpin valtavirtaa välttelevän Paperi T:n tekstit vilisevät kulttuurisia viitteitä. Lue lisää!

Helena Sinervo

Helena Sinervo

Helena Sinervo on palkittu mm. Tanssiva karhu -runouspalkinnolla sekä Finlandia-palkinnolla romaanistaan Runoilijan talossa. Sinervo esiintyy yhdessä kuvataiteilija Tiina Poutasen kanssa. Lue lisää!

Tiina Poutanen

Tiina Poutanen

Kuvataiteilija ja runoilija Tiina Poutanen työskentelee sujuvasti niin kuvataiteen kuin runoudenkin maailmassa. Hän improvisoi taideteoksen Helena Sinervon lukemiin runoihin. Lue lisää!

Reijo Kela

Reijo Kela

Reijo Kela on maamme tunnetuimpia ja omaperäisimpiä nykytanssijoita. Hän on myös koreografi ja performanssitaiteilija. Kela esiintyy yhdessä runoilija J.K. Ihalaisen kanssa. Lue lisää!

J.K. Ihalainen

J.K. Ihalainen

J.K. Ihalainen on vuodesta 1978 lähtien hän on julkaissut 35 runokirjaa ja useita runolevyjä. Hän on Annikin Runofestivaalin taiteellinen johtaja. Hän esiintyy yhdessä tanssija Reijo Kelan kanssa. Lue lisää!

Mikko Sarvanne Hip Company & Jussi Pelkonen

Mikko Sarvanne Hip Company & Jussi Pelkonen

Kun tusinasta jazz-muusikosta muodostuva Mikko Sarvanne Hip Company lyöttäytyi yhteen runoilija Jussi Pelkosen kanssa, yhteistyö iski heti kipinää. Yhteinen levy ilmestyi tänä keväänä. Lue lisää!

Ville Pirinen

Ville Pirinen

Ville Pirinen on sarjakuvapiirtäjä, kuvataiteilija ja muusikko. Taiteen moniottelija oli itsestään selvä valinta tämä vuoden festivaalitaiteilijaksi. Hänelle myönnettiin äskettäin Puupäähattu-palkinto. Lue lisää!

Mustat silmät

Mustat silmät

Mustat silmät -yhtyeessä yhdistyy haitarijazz, slaavilaisuus, mustalaissävelet ja amerikkalainen rytmimusiikki. Yhtyeen elämää nähnyt svengi valloittaa ja vie mennessään. Lue lisää!

Laura Lindstedt

Laura Lindstedt

Laura Lindstedt voitti viime vuonna Finlandia-palkinnon romaanillaan Oneiron. Hän on ollut myös aktiivisesti mukana erilaisissa taiteidenvälisissä projekteissa. Lue lisää!

Katja Kettu

Katja Kettu

Katja Kettu on kansainvälisesti menestyneimpiä kirjailijoitamme. Ketun tekstissä vuorottelevat usein kaunis sekä groteski. Hänen viimeisin teoksensa on romaani Yöperhonen. Lue lisää!

Roi Vaara

Roi Vaara

Roi Vaara on Suomen kansainvälisesti tunnetuin performanssitaiteilija. Hän on tehnyt yli 300 erilaista performanssiesitystä kymmenissä eri maissa. Lue lisää!

Magnús Logi Kristinsson

Magnús Kristinsson

Magnús Logi Kristinsson on islantilainen pitkän kansainvälisen uran tehnyt performanssitaiteilija. Hänen teoksissaan kielellisyys saa rituaalisen runouden muotoja. Lue lisää!

Egle Oddo

Egle Oddo

Performanssitaiteilija Egle Oddo tuo festivaaleille teoksensa A Tavola. Teoksessa tavoitellaan yleisön kanssa jaettavan ruoan kautta kielen ja runouden alkulähteitä. Lue lisää!

Janne Rahkila

Janne Rahkila

Performanssitaiteilija Janne Rahkilan vuorovaikutteisessa teoksessa muisti ja muisteleminen sekä huumori ja lämmin läsnäolo ovat tärkeässä roolissa. Lue lisää!

Raisa Jäntti

Raisa Jäntti

Raisa Jäntti sai viime vuonna Runo-Kaarina -esikoiskirjapalkinnon kokoelmasta Läpilyöntikipu. Teoksen teemoja ovat surun olemus ja ruumillisuus. Lue lisää!

Marjo Kirjavainen

Marjo Kirjavainen

Marjo Kirjavaisen esikoisteos Varovasti, ovet sulkeutuvat ilmestyi viime vuonna. Omaelämänkerrallisten runojen keskeisenä teemana on syövästä selviytyminen. Lue lisää!

Mikko Mankinen

Mikko Mankinen

Mikko Mankisen esikoiskokoelma Katoa ilmestyi tänä vuonna. Hänen runouttaan on luonnehdittu avantgardistiseksi. Hänet tunnetaan vahvana esiintyjänä. Lue lisää!

Annikin Runofestivaali 11.6.2016 - Runoilija vieraissa Pidä proosatauko!