Annikin Runofestivaali

Uusia kuvia 2016 runofestivaaleilta!

Upeat videotallenteet runofestivaaleilta on julkaistu

Kaikki esiintyjät sisältävä lyhytelokuva 2016 Annikin Runofestivaaleilta

Annikin Runofestivaali on tältä vuodelta ohi. Festivaalipäivä 11.6.2016 oli täynnä pökerryttävän tasokasta runoutta, musiikkia, kuvataidetta, proosaa ja performanssia...

Suurkiitokset maailmanluokan esiintyjillemme, keskittyneesti kuuntelevalle ihanalle yleisöllemme, Annikin puukorttelin asukkaille ja muille väsymättä talkootyötä festivaalin eteen tehneille. Voimme onneksi vielä palata runofestivaalin tunnelmiin kuvien ja videoiden avulla. Tästä on hyvä siirtyä viettämään välivuotta. Seuraava Annikin Runofestivaali järjestetään kesäkuussa 2018.

Seuraa meitä Twitterissä!

Annikin Runofestivaali 2016

Annikin Runofestivaaleilla hypittiin 11.6.2016 taiteellisten raja-aitojen ylitse, kun teemana oli Runoilija vieraissa. Tapahtuma kokosi yhteen esiintyjiä, joiden työssä runous yhdistyy tanssiin, kuvataiteisiin ja musiikkiin. Performanssi oli ohjelmistossa erityisellä sijalla. Monet esityksistä olivat ainutkertaisia, ja ne tehtiin Annikin Runofestivaalia varten.

Esiintyjät & ohjelmisto

Runofestivaaleilla nähtiin taas huomattavia ulkomaisia esiintyjävieraita. He olivat vuoden 2015 runouden Pulitzer-voittaja Gregory Pardlo yhdessä Hot Heros -yhtyeen kanssa, palkittu japanilaisrunoilija Yumi Fuzuki yhdessä taiteilija Hikaru Chon kanssa, Tanskan arvostetuimpiin nykyrunoilijoihin lukeutuva Martin Glaz Serup ja islantilaisrunoilija Kári Tulinius.

Kotimaiset esiintyjämme olivat Vilja-Tuulia Huotarinen & Satu Tuittila, Paperi T, Helena Sinervo & Tiina Poutanen, J.K. Ihalainen & Reijo Kela, Mikko Sarvanne Hip Company & Jussi Pelkonen, Mustat silmät ja Claes Andersson. Festivaalin juonsi Päivi Haanpää. Lue lisää esiintyjistä!

Proosatauot

Runofestivaalin jo perinteisten proosataukojen esiintyjät olivat tänä vuonna Katja Kettu ja Laura Lindstedt. Lue lisää!

Performanssiohjelmisto

Performanssiohjelmistossamme nähtiin neljän Suomessa vaikuttavan taiteilijan tuotantoa. Mukana olivat Roi Vaara, Egle Oddo, Magnús Logi Kristinsson ja Janne Rahkila. Ohjelmiston kuraattorina toimi Kaisa Luukkonen. Lue lisää!

Esikoisrunoilijatapaaminen

Annikin Runofestivaalin kolmanteen Esikoiset-tapaamiseen kutsuttiin mukaan Raisa Jäntti, Marjo Kirjavainen ja Mikko Mankinen. Tapaamisen vetäjänä toimi runoilija Tiina Lehikoinen. Lue lisää!

Runofestivaalitaiteilija

Tämän vuoden nimikkotaiteilijamme oli Ville Pirinen. Hänen Rambo Turhapuro muuttaa ei-kenenkään-maalle -näyttelynsä nähtiin Annikin taidekioskissa ja tapahtumapäivänä teoksia oli esillä ympäri korttelia. Lue lisää!

Lastenohjelma

Viime vuosien tapaan ohjelmistossa oli mukana runsaasti lastenohjelmaa. Se toteutettiin yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Kulta ry:n kanssa. Lue lisää!

Annikki OFF

Annikki OFF on Annikin Runofestivaalin ympärille kasvanut kolmipäiväinen off-ohjelmisto. Viisivuotisjuhliaan viettänyt Annikki OFF täytti Tampereen kymmenillä erilaisilla kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumilla 8.-10.6.2016. Tapahtumissa vieraili yli 3000 kävijää. Mukana oli yli 40 tapahtumajärjestäjää. Lue lisää!

Perustietoa festivaalista

Vuonna 2003 perustettu Annikin Runofestivaali on kasvanut yhdeksi Suomen merkittävimmistä ja kansainvälisimmistä runotapahtumista. Festivaalin tapahtumapaikka on Annikin yli satavuotias puutalokortteli Tampereen keskustan tuntumassa. Sen miljöö luo erityisen lämpimät ja tunnelmalliset puitteet festivaalille, jossa kynnys esiintyjien ja  yleisön välillä on harvinaisen matala. Korttelin asukkaat järjestävät tapahtuman talkootyönä. Runofestivaalin taiteellinen johtaja on runoilija J.K. Ihalainen.

Yhteistyö

Annikin Runofestivaali toteuttaa päätapahtumansa ohella runo-ohjelmaa myös muissa yhteyksissä. Vuonna 2016 tuotimme runoklubin Vanhan kirjallisuuden päiville.

Tilaa uutiskirje!

Tilaa Annikin Runofestivaalin uutiskirje! Saat tuoreimmat festivaaliuutiset ja päivitykset suoraan sähköpostiisi.

Tykkää, seuraa ja jaa!

In English - Annikki Poetry Festival Katso lisää kuvia aikasemmilta Annikin Runofestivaaleilta
Annikin Runofestivaali seuraavan kerran 11.6.2016 - Runoilija vieraissa