Annikin taidekioski

Etusivu
historia

Annikin Runofestivaali
Annikinkadun taidekioski
Annikin kulttuurikesät
Kulttuuritapahtumien kuvat
Näin löydät Annikille!

toiminta
jäseneksi
yhteystiedot

Olemme saaneet Tampereen kaupungilta käyttöoikeuden vuonna 1921 rakennettuun Annikinkadun ja Salhojankadun kulmassa sijaitsevaan kivikioskiin. Kioski lopetti toimintansa vuonna 1984. Sen jälkeen se seisoi 25 vuotta tyhjillään ennen ylösnousemustaan Annikin Tähti ry:n hallinoimana taideprojektitilana.

Vuoden 2016 runofestivaalitaiteilija Ville Pirisen Rambo Turhapuro muuttaa ei-kenenkään-maalle -näyttely nähtiin Annikin taidekioskissa osana Annikki OFF:ia 8.-10.6.2016..

2015 Annikin Runofestivaalin nimikkotaiteilija Hanneriina Moisseisen Syntymäpäivä-animaatiosta ja sen teoskuvista koostuva näyttely oli esillä Annikin taidekioskissa. Vuoden 2014 runofestivaaleilla taidekioskissa nähtiin sen vuoden runofestivaalin nimikkotaiteilija Julia Vuoren näyttely.

Ravintolapäivänä 19.8.2012 lähes kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen Kivikioski avautui alkuperäisessä käytössään. Mummohenkistä suolaista ja makeaa piirakkaa saatiin sopuhintaan, samoin kuin klassisia irtokarkkeja.

Vuoden 2010 runofestivaalitaiteilija akateemikko Outi Heiskasen näyttely "Grafiikkaa, installaatioita ja pieni veistos" järjestettiin Annikinkadun taidekioskissa 7.-12.6.2010.

Outi Heiskanen näyttelyn avajaisissa

Ensimmäinen Annikin taidekioskissa järjestetty projekti oli Katariina Lillqvistin 2009 Annikin Runofestivaalin yhteydessä toteuttama yhteisöllinen installaatio Kreivi Gagliostron kapinakioski. Lue myös Aamulehden Moro-liitteen artikkeli taidekioskista.

Sen jälkeen taidekioski oli käytössä Tapahtumien yönä 6.8.09. jolloin kioskissa ja sen ympäristössä järjestettiin "Annikinkadun Butokioski"-niminen buto-tanssiperformanssiesitys. Viisi tuntia kestäneen esityksen toteutti työryhmä johon kuuluivat Raila Knuuttila, Visa Knuuttila, Jonna Lehto ja Steve Pedersen. Musiikista vastasi Simo Laihonen. Tapahtuman tuotti Annikin Tähti ry. Katso Butokioski-kuvagalleria!

Annikin Tähti ry tarjoaa Annikinkadun taidekioski-tilaa maksutta valikoituihin taideprojekteihin. Ota yhteyttä ja kerro aikaisemmista töistäsi.
Yhteys:
e-mailosoite