Talkoohenki pitää Annikinkadun minifestivaalin pystyssä

Etusivu
lue
kirjoita
Annikin Facebook-yhteisö

historia

Annikin Runofestivaali
Annikinkadun taidekioski
Annikin kulttuurikesät
Kulttuuritapahtumien kuvat
Kulttuuritapahtumat mediassa
Galleria
Näin löydät Annikille!

toiminta
jäseneksi
yhteystiedot

Annikilla nyt

Annikin Runofestivaali järjestetään taas 12.6.2010 Lue lisää!

Annikin tilanne nyt! (2009) Lue viimeisimmät kuulumiset!

Katso Annikin kultturikesän kuvat vuosilta 2002-2008!

Torikauppiaat lahjoittavat vihanneksia

Kolmisenkymmentä vapaaehtoista talkoolaista, soppapalkalla soittavia muusikoita, vihanneksia lahjoittavia torikauppiaita, puutalokortteli Tammelassa ja intoa. Näistä aineksista syntyy Annikin Tähtimusiikkifestivaali, lauantaina Annikinkadun puutalokorttelissa viidettä kertaa järjestettävä ilmaistapahtuma.

Tapahtuman järjestävä Annikin Tähti ry on koonnut viisivuotisjuhliin "Annikin näköisen" ohjelmiston. Kymmentuntisen festivaalin aikana kuullaan muun muassa tapahtuman vakioesiintyjän Ville Leinosen Tähtimusiikkifestivaalille kokoamaa Raastin 2017 -yhtyettä, 1980-luvulla mainetta niittänyttä Kumma Heppu ja Lopunajan Voidellut -orkesteria ja Hiski Salomaan musiikkia esittävää Hiskias Möttöä ja Mojakkaa.

- Tarkoitus on ollut koota mahdollisimman monipuolinen ohjelmisto. Olemme toivoneet bändeiltä akustista tai puoliakustista keikkaa, koska kova luukutus ei oikein sovi puutalokorttelin pihalle, tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Annikinkadun asukas Simo Ollila sanoo.

Päivän juontaa tamperelainen rap-artisti Sere, ja keikkojen välissä musiikkia soittaa kolme dj:tä. Karkelot jatkuvat illalla Telakan klubilla,jossa esiintyvät Aavikko ja Jere Dangerous

Matkakulut suurin menoerä

Ollilan mukaan kaupunkilaiset ovat löytäneet Annikin Tähtimusiikkitapahtuman kiitettävästi. Kun festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2001, kävijöitä oli 800. Viime vuonna paikalle löysi 1 600 vierailijaa. - Yleisömäärä vaihtelee sään mukaan. Tänä vuonna odotamme 1 500-2 000:tta kävijää, Ollila sanoo.

Tapahtuma järjestetään minimibudjetilla. Kulut saadaan pysymään aisoissa talkootyöläisten ja lähiseudun kauppiaiden ruokalahjoitusten ansiosta. Järjestäjien suurin taloudellinen huoli ovatkin ruokapalkalla esiintyvien artistien matkakulut Tampereelle. Menojen kattamiseksi tapahtumassa myydään soppaa, sämpylöitä ja kahvia.

- Emme tavoittele voittoa, mutta omille olisi mukava päästä. Siksi olisi hyvä, jos ihmiset innostuisivat syömään. Tänä vuonna järjestetään myös rahankeräys, johon on hankittu viranomaisten lupa, Ollila sanoo.

Ollila on ollut alusta asti mukana Tähtimusiikkifestivaalin järjestelyissä. Hänen parhaita muistojaan tapahtumasta ovat aurinkoiset hetket, kun kotipiha on täynnä kansaa. Sadekaan ei tosin pilaa Ollilan festivaalitunnelmaa, sillä miehen ikkunasta näkyy suoraan esiintymislavalle. - Olen kutsunut kaikki kaverit kylään lauantaina, mies toteaa.

Annikin Tähtimusiikkifestivaali, Annikinkatu 11, lauantaina 6.8. kello 12-22. Tapahtumassa esiintyvät Ville Leinonen ja Raastin 2017, Kumma Heppu ja Lopunajan Voidellut, Hilja Grönfors, Hiskias Möttö ja Mojakka, Sydän, Sydän, Tuomas, Skeleton Chords, Moppi ja Dadao Trio. Vapaa pääsy.

Kati Toivanen

Aamulehti 5.8.2005
Julkaistu Amulehden ystävällisellä luvalla