Annikki nyt!

Etusivu
lue
kirjoita
Annikin Facebook-yhteisö

historia

Annikin Runofestivaali
Annikinkadun taidekioski
Annikin kulttuurikesät
Kulttuuritapahtumien kuvat
Kulttuuritapahtumat mediassa
Galleria
Näin löydät Annikille!

toiminta
jäseneksi
yhteystiedot

Annikilla nyt

Annikin Runofestivaali viettää tänä vuonna välivuotta. Seurava runofestivaali järjestetään kesäkuussa 2018.

Annikin tilanne nyt! Lue viimeisimmät kuulumiset!

Katso Annikin kulttuuritapahtumien kuvat vuosilta 2002-2014!

Annikin puutalokorttelin peruskorjaus valmistui syyskuussa 2012. Kaikissa korttelin asunnoissa on nyt asukkaat. Yhteisöllinen elämäntapa ja kulttuuritapahtumat jatkuvat Annikilla.

Peruskorjaus alkoi keväällä 2011. Kunnostuksessa uusittiin katot ja talotekniikka ja rakennettiin huoneistoihin vessat ja suihkut. Kortteli liitettiin kaukolämpöverkkoon. Julkisivut korjattiin ja maalattiin. Piharakennuksessa on korttelin yhteinen sauna ja pyykkitupa. Annikin korttelin pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Hanna Lyytinen Oy. Peruskorjaus valmistui syyskuussa 2012 ja nyt kaikissa Annikin puukorttelin asunnoissa asutaan.

Annikinkadun puutalokorttelin uudet haltijat, As Oy Tampereen Annikin osakkaat halusivat tarjota kaupunkilaisille mahdollisuuden tutustua uudistuneeseen kortteliin elokuussa 2012. Avoimet ovet oli menestys. Muutama tunnin aikana Annikilla ja esiteltävissä asunnoissa vieraili noin 2000 kävijää. Katso kuvat Annikin Avoimet ovet-tapahtumasta!

Annikin joulumarkkinat järjestetään remonttitauon jälkeen taas vuosittain puukorttelin sisäpihalla, ja Annikin Runofestivaali palasi kotiin alkuperäiseen tapahtumapaikkaansa juhlistamaan kymmenvuotispäiviään kesäkuussa 2013. Runofestivaali tullaan jatkossakin järjestämään Annikin sisäpihalla. Vuonna 2017 tapahtuma vietää välivuotta. Seuraava Annikin Runofestivaali järjestetään kesäkuussa 2018.

Annikin korttelin myynnin vaiheita

Tampereen kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kokouksessaan 16.4.2007 myydä Annikinkadun puutalokorttelin Pirkanmaan yhteisöasujat ry:n kokoamalle ostohankkeelle. Annikin tähti ry ilahtui siitä että sai kortteliin työlleen hyvän jatkajan, ja kommentoi että se oli voitto kansalaisvaikuttamiselle!

Ostotarjouksensa puutteellisuuden vuoksi tarjouskilpailusta pudottu ostajaehdokas teki kuitenkin valituksen hallinto-oikeuteen korttelin myyntipäätöksestä. Annikin Tähti ry oli pahoillaan syntyneestä viivästyksestä. Hämeenlinnan Hallinto-oikeus tyrmäsi kuitenkin valituksen, jonka jälkeen sama taho valitti Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Korkein hallinto-oikeuskin hylkäsi 20.4.2010. tekemässään päätöksessä korttelin myynnistä tehdyn valituksen.

Maaliskuussa 2007 Annikki jäi autioksi kun kortteli tyhjennettiin asukkaista myynnin vuoksi. Lokakuussa 2007 kortteli heräsi taas henkiin, kun kaupunki vuokrasi paikan sen tuleville omistajille - Pirkanmaan yhteisöasujille - valitusprosessin ajaksi.

Maaliskuuhun 2011 asti asunnoista lähes kaikki olivat asuttuja. Asukkaina oli yhteisöasujien ostohankkeeseen osallistuvia ja vanhoja annikkilaisia. Vuokralaiset pitivät yllä taloa ja valvovat sen kuntoa. Myynnistä tehdyn valituksen käsittelyaikana kortteli toimi paitsi monien rakkaana kotitalona, niin myös kaikille avoimena ainutlaatuisena tapahtumafoorumina. Korttelin peruskorjaus alkoi keväällä 2011 ja se on valmistui syksyllä 2012.