Annikin Tähti ry:n tiedote koskien tamperelaisen Annikinkadun puutalokorttelin myyntiä

Etusivu
lue
kirjoita
Annikin Facebook-yhteisö

historia

Annikin Runofestivaali
Annikinkadun taidekioski
Annikin kulttuurikesät
Kulttuuritapahtumien kuvat
Kulttuuritapahtumat mediassa
Galleria
Näin löydät Annikille!

toiminta
jäseneksi
yhteystiedot

Annikilla nyt

Annikin Runofestivaali järjestetään taas 11.6.2016. Lue lisää!

Annikin tilanne nyt! Lue viimeisimmät kuulumiset!

Katso Annikin kulttuuritapahtumien kuvat vuosilta 2002-2015!

Tampereen kaupunginhallitus päätti myydä Annikinkadun puutalokorttelin Pirkanmaan yhteisöasujille – voitto kansalaisaktiivisuudelle 15 vuoden sitkeän kamppailun jälkeen!

Tampereen kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 16.4.2007, myydä tänä vuonna sata vuotta täyttävän Annikinkadun puutalokorttelin Pirkanmaan yhteisöasujat ry:n kokoamalle ostohankkeelle. Viime vuosina kortteli on tullut suurelle yleisölle tutuksi paitsi pitkään jatkuneen suojelukamppailun, niin myös siellä järjestettyjen valtakunnallistakin huomiota saaneiden kulttuuritapahtumien vuoksi. Viiden viime vuoden aikana korttelin asukkaiden sisäpihallaan järjestämissä talkoopohjaisissa tapahtumissa on vieraillut noin 20 000 kävijää.

”Tämä on suuri voitto kansalaisvaikuttamiselle. Tampereen kaupungilta tämä on rohkea ja innovatiivinen päätös”, iloitsee Annikin Tähti ry:n pj Meri Lähteenoksa. ”Hienoa että 15 vuoden työlle tulee samanhenkistä jatkoa. Tämän voi nähdä merkkinä aivan uudenlaisesta poliittisesta ilmapiiristä ja päätöksentekokulttuurista Tampereella. Suojelullinen ja ekologinen näkökulma toteutuvat, ja Annikin Tähti ry:n aloittama paljon huomiota osakseen saanut kaupunkikylähanke tapahtumineen voi jatkua. Päätös myös kiillottaa, viime vuosina kolhuja saanutta, kuvaa Tampereesta kulttuurikaupunkina. Kaikki suojeluhankkeeseen osallistuneet voivat olla ylpeitä panoksestaan. Sitkeys palkittiin.”

Annikin Tähti ry keräsi kaikkiaan 2251 nimeä adressiin Annikin korttelin asumiskulttuurin säilyttämisen puolesta. Adressi luovutettiin pormestari Timo P. Niemiselle tammikuussa 2007.

Pirkanmaan Yhteisöasujat on valmis jatkamaan korttelissa syntynyttä sosiaalisesti ja kulttuurisesti rikasta yhteisöllistä asumiskulttuuria. Se on myös jatkamassa korttelissa syntynyttä kulttuuritapahtumaperinnettä.

Annikin sisäpiha siis säilyy edelleenkin tapahtumien kautta kaikille avoimena kulttuuripihana. Annikilla jo neljä kertaa järjestetty, ja yhdeksi maamme suurimmista runotapahtumista kasvanut, Annikin Runofestivaali järjestetään seuraavan kerran kesäkuussa 2009 korttelin peruskorjauksen valmistuttua.


Yhteystiedot:

Meri Lähteenoksa, Annikin Tähti ry:n puheenjohtaja
050-337 9711